Moderné skúšobné kabínky alebo Ako nakúpiť pohodlne a rýchlo aj keď som sám

Je 10 hodín ráno, ste v obchodnom centre, práve ste ukončili úspešné pracovné rokovanie a poberáte sa späť do kancelárie. Kráčajúc k hlavnému vchodu očami podvedome „skenujete“ názvy obchodov a značiek ako aj ich nablýskané výklady. „Hmm, pekné nohavice“, vravíte si pri jednom z nich. Touto farbou váš šatník ešte nedisponuje a pritom by sa vám tak úžasne hodila k bielej košeli, ktorú predsa aj tak nosíte takmer každý deň, obhajujete si svoj záujem. Pred výkladom si uvedomíte, že stojíte pred Vašou obľúbenou značkou. A do toho ďalší jednoznačný signál, prečo vstúpiť dnu… „ZĽAVA“. V poriadku, veď napokon ste práve zvládli dôležité pracovné stretnutie, zaslúžite si to. Vojdete a vyskúšate.

privolanie personálu z kabínky

Nohavice ste našli pomerne ľahko, vašu veľkosť takisto a ešte vás k tomu potešila aj akcia 1+1 zadarmo. Beriete teda aj druhý, ďalší odtieň a poberáte sa ku kabínke. Nepatríte práve k rodenému nákupnému typu, ktorý sa v nakupovaní oblečenia vyžíva, no ste si vedomí toho, že nohavice je pred kúpou nevyhnutné najprv vyskúšať. Musí sadnúť pás, dĺžka, strih a pod. Máte Vašu veľkosť, nebude to predsa trvať dlho.

Skúšanie nohavíc zvykne byť popri iných častiach oblečenia mierne komplikovanejšie. Úspešne zvládnete všetky kroky k tomu nevyhnutné a obliekate si nové prekrásne nohavice s nadšením, ako sa na seba už o pár sekúnd budete môcť pozrieť v zrkadle. Avšak, ups. Vaša štandardná veľkosť sa tento krát nedá zapnúť v páse. „Zrejme je to iný strih“, vravíte si v duchu, pričom vplyv vášho sedavého zamestnania a časté návštevy rýchleho občerstvenia v tom samozrejme „určite“ nebudú hrať rolu. No, nevadí. Poobliekate sa naspäť, vezmete si svoju pracovnú tašku, kabát, všetky veci a idete si pre inú, tento raz už snáď tú správnu veľkosť.

Pás sa vám už podarilo zapnúť. Nohavice sú veľmi pohodlné a sadnú vám ako uliate. Avšak iba do momentu, kým sa neuvidíte v zrkadle. Tento krát ste bohužiaľ netrafili dĺžku a vyzeráte poriadne smiešne. Ešte, že vás nik nevidí. „Je toto možné“? Koľko pokusov ešte potrebujem“. Dochádza vám nákupná trpezlivosť a pri pohľade na hodinky takisto aj čas do ďalšej dôležitej schôdzky. V poriadku, vzdávate sa. Ale iba nateraz, vy sa ešte pre tie nohavice vrátite. Aspoň si to v danom okamihu myslíte. Skutočnosť však bude presne opačná a vy tie nohavice až tak súrne v skutočnosti nepotrebujete a tak sem kvôli nim druhý krát cestovať už nebudete.

privolanie obsluhy z kabínky

Štatistiky ukazujú, že až 60 % všetkých nákupných rozhodnutí pri nákupe odevov sa odohráva práve v skúšobných kabínkach. Nie je preto náhoda, že sa nám čas strávený v kabínke snažia predajcovia spríjemniť a to rôznymi možnými spôsobmi. Od intenzity osvetlenia, cez farbu a materiál závesu, dizajnu stoličky a ďalších doplnkov a pod. Tak, aby ste v danom prostredí jednoducho vyzerali čo možno najlepšie. To, čo robia prémiové značkové obchody navyše, je zároveň ešte aj asistencia obsluhy. Tu je zároveň  potrebné odhadnúť moment, kedy má byť predajca zákazníkovi k dispozícii tak, aby ho neodradil prehnanou alebo prehnane včasnou snahou o pomoc, no zároveň aby mu s výberom poradil v čase, keď ho zákazník skutočne potrebuje a požaduje. Predstavte si, že pri našej vyššie popísanej situácii nepotrebujete vy sám ako zákazník stráviť zbytočných 10 minút obliekaním sa, hľadaním inej veľkosti a skúšaním ďalšieho kusu, ale jednoducho o pomoc požiadate personál. Šetríte tak množstvo zbytočného času, získavate príjemný zážitok z nakupovania a odchádzate spokojný a šťastný, s nohavicami vo vašej taške. Určite sa z toho poteší aj samotná predajňa, ktorá ma v pokladni o ďalších “pár” eur viac.

moderné skúšobné kabínky

Jednoduchým mostíkom medzi prechodom od jedného prípadu k druhému, teda od prípadu kedy odchádzate bez tovaru, so zbytočne strateným časom a v časovej tiesni, oproti prípadu, kedy odchádzate spokojný a s tovarom, môže byť schopnosť privolať si personál predajne pre pomoc v nákupe. Asistentom do vášho tímu môžu byť v takejto situácii bezdrôtové komunikačné systémy CommOn. Stačí, ak do každej skúšobnej kabínky umiestnite tlačidlo pre privolanie personálu. V prípade potreby tak zákazník dokáže jednoducho privolať personál v čase, keď to sám považuje za dôležité a vhodné. Pre vašu obsluhu je toto dostatočne silný signál o nákupnom rozhodovaní sa zákazníka. Zvyšok teda ostáva na šikovnosti vášho tímu, ktorý dostal nenásilným spôsobom možnosť prediskutovať so zákazníkom všetky jeho potreby. A ešte mu tak popri nohaviciach predať aj novú košeľu na synove budúcotýždňové promócie :-)