4 signály, kedy zvážiť investíciu do CMMS (Computerized Maintenance Management Software)

Computerized Maintenance Management Software (CMMS) predstavuje softvér, ktorý dokáže byť extrémne nápomocný pri riadení a organizovaní práce údržby. Zatiaľ čo predpokladáte, že máte v rámci údržby všetko spoľahlivo pod kontrolou, niekoľko jednoduchých otázok vám môže napovedať aj to, že zváženie investície do CMMS by vám mohlo vašu prácu zmodernizovať a vylepšiť.

Pozrime sa, ktoré to sú:

1/ Komunikácia je zložitá a zdĺhavá

Telefonát za telefonátom. Orientácia sa v množstve emailov. Zase zopár telefonátov. Možno vám to znie povedome. Ale už nemusí. Jedna z výhod CMMS je dramatické zlepšenie efektivity komunikácie medzi zúčastnenými stranami, teda operátormi, technikmi a manažérmi.

2/ Nikdy skutočne neviete, kto čo práve robí

Ak riadite väčší tím, je vyhodnocovanie výkonu jednotlivých členov prirodzene náročné. S CMMS by to však mohlo byť ľahšie. Dokážete vyhodnotiť vyťaženosť, reakčný čas, ako aj ďalšie parametre.

3/ Ešte stále používate Excel, v horšom prípade papier

Ak ešte stále používate na zaznamenávanie a vyhodnocovanie vašich dát Excel, zaostávate za vašimi konkurentmi a prichádzate o množstvo výhod, z ktorých oni profitujú. Navyše strácate drahocenný čas byrokraciou namiesto skutočnej práce. Umožnite radšej technikom robiť si svoju prácu, ktorou je údržba a nie zapisovanie.

4/ Rozhodnutia prijímate na základe odhadov a náhod

S CMMS budete schopní robiť rozhodnutia podložené informáciami. Neznamená to, že všetky rozhodnutia, ktoré v súčasnosti prijímate, musia byť nevyhnutne zlé a nesprávne. Správny nápomocný softvér však dokáže posunúť váš náhľad na úplne iný level.

Ak hľadáte riešenie s prijateľnou výškou investície a jej rýchlou návratnosťou, systém CommOn môže byť pre vás ten pravý. Poskytne vám okamžité zlepšenie komunikácie v rámci údržby a chýbajúce dáta pre zdokonalenie procesov. Implementácia je rýchla a nenáročná  s možnosťou prispôsobenia systému na mieru vašim potrebám.