Chcete viac predávať? Buďte Vášmu zákazníkovi k dispozícii

 

Ste v predajni s elektrospotrebičmi. Máte jasne definovaný problém, pokazenú práčku a aj keď ste do nej vkladali o čosi väčšie nádeje (vydržala slúžiť iba 5 rokov), dnes ráno Vám vypovedala službu. Skazilo Vám to náladu na doobedie, nadávať však nestačí, musíte si jednoducho zaobstarať novú. A tak ste tu. V už spomínanej predajni.

Chodíte, prezeráte, hľadáte a porovnávate. Zastali ste pri kúsku, ktorý sa Vám páči dizajnovo a jeho cena je, povedzme, takisto priateľská. Nakoľko sa však osobne nepovažujete za experta na práčky a počas pracovného vyťaženia ste takisto nestihli presurfovať všetky dostupné stránky, porovnania a recenzie, požiadate o radu kvalifikovaný personál v predajni. Alebo to aspoň máte v pláne. Zodvihnete hlavu a obzeráte sa. Teraz už nie po práčkach, ale po predajcoch. Modro-biele vesty kde ste? Ulička s televízormi, ulička s chladničkami, ulička s notebookmi….Stále nič. Je to vôbec možné, že v tak veľkej predajni sa nenachádza nikto, koho by ste mohli osloviť? Dáte tomu ešte jednu šancu, poprechádzate sa, trochu počkáte, no stále nič.

privolanie personálu v predajni

Je Vám jasné, že nemáte celý deň, doma na Vás čaká manželka s deťmi a kopec vecí, ktoré „túžia po opraní“. „V poriadku“, vravíte si, „mám toho dosť! Ak o mňa táto predajňa nemá záujem, tak ja nemám záujem o ňu“. A odchádzate. Odchádzate inam. Či už kvôli nedostatku času alebo len z princípu. Chceli ste tu minúť svoje peniaze, no nestane sa tak. Práčku však stále potrebujete a tak to vyriešite vedľa, u KONKURENCIE.

A teraz si predstavte, že máte akýsi čarovný prútik, ktorý stačí použiť a personál je s Vami v okamžitom mentálnom spojení a vie, že potrebujete jeho pomoc. Nemusíte nikam chodiť, nikoho hľadať, šetríte si krčné svalstvo.

personál v predajni

Ako taký malý čarovný prútik fungujú aj bezdrôtové systémy CommOn, ktoré pomáhajú zlepšiť, zrýchliť a zjednodušiť komunikáciu tam, kde to je dôležité. Stačí sa dotknúť tlačidlapersonál predajne okamžite vie, pri ktorom produkte je jeho pomoc v tomto okamihu potrebná. A môže byť pritom kdekoľvek, informáciu si na hodinkách nosí stále so sebou. Vo väčšej predajni tak systém zjednodušuje a urýchľuje nájdenie personálu. Zákazník mu dáva impulz, že chce „nakúpiť“ a potrebuje radu. Vyrieši svoj problém a odchádza spokojný. Predajňa na opačnej strane umožnila klientovi  pohodlne nakúpiť, čím položila základ jeho spokojnosti a budúcich návštev a navyše si ešte navýšila tržby.